Creatieve activiteit:

Wat kun je doen?creatief
Deze groep is voor mensen die graag creatief aan de slag gaan en het leuk vinden om op een laagdrempelige manier nieuwe technieken te leren of oude technieken weer op te halen. Die het prettig vinden dit in een groep te doen, en nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen. Onder begeleiding van een activiteitenbegeleider gaat u aan de slag met creatieve activiteiten naar keuze. Voorbeelden van activiteiten zijn:  houtbewerken, breien, kettingen maken, mozaïeken, boetseren, bloemschikken, haken.

Werkwijze:
In een kleine groep van maximaal 8 mensen zitten wij gezamenlijk bijeen in multifunctionele ruimte. Er is een map aanwezig waaruit u ideeën kunt opdoen. Maar eigen initiatieven zijn natuurlijke altijd welkom!.

Resultaat:
Het resultaat is afhankelijk van uw persoonlijke doelen, voorbeelden van resultaten zijn: opdoen van sociale contacten, ontdekken en verder ontwikkelen van uw creativiteit en eigen stijl, beter kunnen organiseren, nieuwe vaardigheden en inzichten ontwikkelen, leren werken in groepsverband.

Wanneer?:
De creatieve activiteit is elke woensdag van 09.00-12.00u en van 13:00-17:00u in het atelier aan de Duindoornlaan 34, Katwijk.

Uitbreiding:

Er gaan binnenkort twee nieuwe projecten van start!
Binnen het atelier kan ook gewerkt worden aan producten voor ons Cadeauwinkel welke zich binnen Salem, Katwijk, bevindt.
Daarnaast zal er binnenkort ook een "kunstuitleen" van start gaan. Kunstwerken kunnen uitgeleend worden en opgehangen worden binnen onze hoofdvestiging Rijnveste, te Leiden.

Er is nog plek binnen het atelier voor eigen werk of de twee nieuwe projecten!
Lijkt je dit wat, dan kan je een keertje proefdraaien!
Contact: Nelleke Messemaker (06-20879223) of  Janine Boting (06-30983929)

 

Mozaiek en Tiffany's :

Het aanbod van het creatief atelier wordt hier geleid door Peter Groeneveld. Peter brengt de technieken over om glas te bewerken. Er worden lampen en andere werkstukken gemaakt. Een vrije manier van werken mag ook. Deelnemers kunnen alle technieken uitproberen en deze eigen maken. We hebben al 11 jaar een vaste groep van deelnemers die prachtige voorwerpen maken. Glas een erg mooi materiaal om mee aan de slag te gaan. Probeer het maar een keer, en je wilt niks anders meer !

Ook het Mozaieken wordt gegeven door Peter. Het werken met keramische steentjes om bijvoorbeeld een gebruiksvoorwerp een nieuw aanzicht te geven. Ook hierin kunnen deelnemers zich ontwikkelen, met een beetje geduld en precisie en een stukje aandacht kom je heel ver.

Beide activiteiten zijn zowel voor beginners als gevorderden.

Kosten : Peter biedt de materialen aan. In overleg met hem worden de kosten bepaald en aan hem betaald. Wanneer : woensdag  van 13.00-16.oo uur en donderdag van 10.00-16.00 uur

Waar : Creatief Atelier Lisse

 

Fotogroep :

Begin 2018 zijn we in het Creatief Atelier in Lisse gestart met de fotogroep. Dinsdag 6 maart was de aftrapbijeenkomst. We willen het kijken naar onszelf en naar andere onderwerpen als centraal thema. Fotograaf Govert de Jong gaat deze groep leiden en is gedreven in zijn vak. Hij vindt het leuk om dit initiatief te ontwikkelen. Iedereen kan zich aanmelden voor deze activiteit, zowel beginners als gevorderden. Een digitale camera is wenselijk maar ook een smartphone met ingebouwde camera is al voldoende. We gaan gezamenlijk naar locaties in de regio, die we vooraf in overleg met elkaar vaststellen. Al wandelend naar de locatie kun je gezellig met elkaar praten. Op de locatie maken we foto's die we in het atelier bewerken en uitprinten. Je leert er dus allerhand mooie (nieuwe) vaardigheden. Kosten : ook bij deze activiteit geldt dat we de reeële kosten in rekening brengen van bv. het fotopapier, e.e.a. in overleg met Govert. Wanneer : 1 x per 2 weken, in de even weken, volksuniversiteit Lisse, van 10.00 tot 12.00 uur. De onevenweken op locatie.......!