website 18  Nr. 52 website vrouw

Movens presenteert: Galerijk!
De kunstuitleen en expositie voor collega's met werk van (ex) cliënten en deelnemers. We starten binnen Rijnveste. In de toekomst breiden we uit naar andere locaties.

Galerijk als onderdeel van herstel. Hoe mooi is het als jouw kunstwerk echt mag worden gezien. Als het werk dat je hebt gemaakt - de energie die je erin hebt gestopt en de gevoelens die je erin hebt geuit - ook van waarde zijn om te delen. Spannende stap, trots, erkenning; zomaar een aantal woorden van kunstenaars die deelnemen aan dit project!

Galerijk zoekt nog werk! Ken je iemand die zijn of haar werk wil uitlenen aan de kunstuitleen en eventueel mee zou willen doen aan een expositie? Of heb je vragen over Galerijk? Neem dan contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Knipsel

----------------------------------------------

Wist je dat Dess Donley ook ons team versterkt op de woensdag in Noordwijkerhout? Hier organiseert ze onder andere een inloop en diverse creatieve activiteiten.

Knipsel Dess

 -------------------------------------------

In de Pers! (Teylinger week 7, 2022)

Buurtkamer Welzijn Teylingen

In de Buurtkamer komen mensen bij elkaar. Iedere Buurtkamer is anders, de bezoekers kiezen zelf het programma. Waar in de ene Buurtkamer alleen koffie wordt gedronken, is in de andere een heel activiteitenprogramma.

Buurtkamer Breughelhof 8 in Voorhout is maandag en vrijdag van 10.00-12.00 geopend. De vrijwilligers en de stagiaires van MBO Rijnland verzorgen de activiteiten zoals bingo, film, muziekquiz, sjoelen, kaarten en diverse gezelligheidsspelletjes.

Maandag is aansluitend van 12.00-13.00 een gezonde lunch, deze wordt begeleid door activiteitenbegeleiding van Movens Rivierduinen.

Het belang van de voorbereiding van de lunch is met name het contact met elkaar, het samen bezig zijn en samen eten. Gezamenlijk wordt er na gedacht over de maaltijd en het verzorgen van een recept en natuurlijk de boodschappen doen. Wie hulp nodig heeft bij ’t koken krijgt dat, terwijl een ander de maaltijd bijna zelfstandig kan bereiden. Die vrijheid is er. Doel van de workshop is samenwerken, vaardigheden ontwikkelen, zelfstandigheid bevorderen, gestructureerd en budget neutraal leren werken.

De kosten van de boodschappen worden gezamenlijk betaald en varieert van €2, tot € 3,- per persoon. De bezoekers van de Buurtkamer kunnen zich aansluiten om mee te koken of zich opgeven om mee te eten.

Kom eens gezellig langs. Aanmelden kan via Loes van Duijvenvoorde, activiteiten begeleider Rivierduinen telefoonnummer  0650429114

Voor meer info kunt u ook terecht: Johan Huigen coördinerend vrijwilliger Buurtkamer:0640395014 en Paul Hendriks Welzijn Teylingen 0657417888

In de buurtkamer hanteren we i.v.m. corona de richtlijnen van RIVM.

 

---------------------------------------------

 

Bezoek in Katwijk, salem!

Op maandag 7 februari 2022 kwam Burgemeester Cornelis Visser samen met wethouder Adger van Helden kennismaken en een kijkje nemen op onze locatie bij Salem. Dit bezoek stond al langer gepland maar kon vanwege de coronamaatregelen een tijd niet doorgaan. Gelukkig kon het inmiddels wel, want fijn contact komt onze samenwerking ten goede. De burgemeester en wethouder zijn ontvangen door een team vanuit GGZ Rivierduinen: een van onze directeuren Erik Schensema, Lisa Bieleman ( relatiemanager gemeenten), Sarella Stokman- de Vos (manager Beschermd Wonen), Merel van Elk (coördinator Bescherm Wonen) en Janine Boting (coördinator Movens Duin & Bollen). Ze hebben een rondleiding gekregen langs de dagbesteding (muziek, zie foto) en enkele appartementen. Zo is een goed beeld gekregen van onze locatie en ons werk.

--------------------------------------------

                                                                          aangepast de wijk